Du behöver

  • 60 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 30 g vetemjöl
  • 0.5 dl apelsinjuice
  • 60 g hackade pistaschnötter
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
  • flingsalt

Till servering

vaniljglass
färska hallon

Gör så här

1

Smält smöret. Blanda florsocker och mjöl i en skål.

2

Tillsätt apelsinjuicen och sedan det smälta smöret. Blanda tills du får en slät smet. Tillsätt pistaschnötter och rivet citronskal. Låt smeten vila i kylskåp cirka en timme.

3

Värm under tiden ugnen till 175 grader. Klicka ut små klickar av smeten på papprad plåt. Se till att ha avstånd emellan då de flyter ut mycket, fyra kakor per plåt är lagom. Smula en aning flingsalt över kakklickarna. Grädda i cirka 8 minuter eller tills kakorna flutit ut och fått fin färg. Vakta noga så att de inte bränns. Dra av papperet från plåten och låt kakorna svalna så stelnar de helt. 

4

Servera kakorna med vaniljglass och färska hallon.

5

Förvara kakorna i lufttät burk så håller de många dagar.


Kommentar:
Lövtunna flarn med pistaschnötter passar bra med glass och hallon. Lägg flarnet som ett tak över glaset och krossa det med ett lätt slag med skeden.