Du behöver

  • 1.5 dl grädde
  • 100 g vit choklad hackad
  • 200 g mascarponeost
  • 2-3 msk florsocker

Tillbehör

savoiardikex
50 g mörk choklad
kakaopulver till garnering

Gör så här

1

Värm en tredjedel av grädden i en liten släpplättpanna, lägg i chokladen. Ta pannan från värmen och rör om tills chokladen är smält. 

2

Lägg mascarponeosten i en bunke. Blanda i florsocker. Blanda i den smälta chokladen. Låt svalna cirka 10 minuter.

3

Vispa resten av grädden och vänd ner den i krämen. Fördela i koppar eller skålar och ställ i kyl fram till servering, minst 2–3 timmar.

4

Lägg savoiardikexen på en bricka med bakplåtspapper. Smält chokladen varsamt i mikro eller över vattenbad och ringla den över kexen. Låt stelna i kylskåp.

5

Sikta kakaopulver över tiramisùkrämen precis före serveringen. Servera med savoiardikexen.


Kommentar:
Den här desserten hämtar inspiration från den italienska desserten tiramisù, som på italienska betyder ungefär dra upp mig, pigga upp mig.