Du behöver

  • 1 kg potatis gärna små
  • 2 st knippe grön sparris
  • 50 g smör
  • 4 skiva parmaskinka
  • 0.5 dl parmesanflagor
  • 0.5 dl hasselnötskärnor grovhackade
  • färska örter till garnering

Gör så här

1

Skala och skiva potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten 12–15 minuter. Ånga av potatisen väl. 

2

Bryt av 2–3 centimeter av den nedersta hårda delen på sparrisen. Lägg sparrisen i en vid panna eller låg gryta med knopparna åt samma håll. Häll på kokande lättsaltat vatten så att det precis täcker. Koka upp och sjud cirka 5 minuter tills sparrisen är precis genomkokt. (Känn med provsticka, koktiden beror på tjockleken och hur nyskördad sparrisen är.) 

3

 Bryn smöret i en liten kastrull.

4

Lägg upp potatis och sparris på ett fat eller tallrikar. Ringla över det brynta smöret. Toppa med parmaskinka och garnera med parmesan, nötter och örter. 


Kommentar:
Den nötiga smaken både från hasselnötter och brynt smör matchar sparrisen perfekt.

Tillagningstid
30 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows