Du behöver
- 1 kg potatis gärna små
- 2 st knippe grön sparris
- 50 g smör
- 4 skiva parmaskinka
- 0.5 dl parmesanflagor
- 0.5 dl hasselnötskärnor grovhackade
- färska örter till garnering
Gör så här
Skala och skiva potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten 12–15 minuter. Ånga av potatisen väl.
Bryt av 2–3 centimeter av den nedersta hårda delen på sparrisen. Lägg sparrisen i en vid panna eller låg gryta med knopparna åt samma håll. Häll på kokande lättsaltat vatten så att det precis täcker. Koka upp och sjud cirka 5 minuter tills sparrisen är precis genomkokt. (Känn med provsticka, koktiden beror på tjockleken och hur nyskördad sparrisen är.)
Bryn smöret i en liten kastrull.
Lägg upp potatis och sparris på ett fat eller tallrikar. Ringla över det brynta smöret. Toppa med parmaskinka och garnera med parmesan, nötter och örter.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Den nötiga smaken både från hasselnötter och brynt smör matchar sparrisen perfekt.