Du behöver
- 1 st blodgrape
- 1 st avokado
- 1 st färsk mango eller 150 g tärnad fryst, tinad
- 0.5 st röd chili
- 2 msk finhackad koriander
- 2 msk finhackad mynta
- 2 msk rapsolja
- 200 g skalade räkor eller 1/2 kg oskalade
- salt
- salladsblad
Gör så här
1
Skala grapefrukten med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor.
2
Dela, kärna ur och skala avokado och mango. Skär dem i tärningar. Dela chilin på längden och skär bort kärnhuset, hacka chilin fint.
3
Blanda grapefrukt, avokado, mango, chili, koriander, mynta, rapsolja och räkor i en bunke. Smaka av med salt.
4
Fördela salladsblad på 4 tallrikar. Toppa med räksalladen.
Mynta och koriander passar så bra ihop. Här får de smaksätta en förrättssallad med räkor och grapefrukt.