Du behöver

  • 250 g smördeg kyld, en förpackning
  • 1 st ägg litet
  • strösocker

Kräm

150 g färskost
1 msk vispgrädde
75 g vit choklad
250 g hallon
2 msk strösocker

Garnering

myntablad
florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen tillsammans med papperet och sporra eller skär ut den i åtta lika stora bitar. Lägg bitarna tillsammans på bakplåtspapperet på en ugnsplåt. Nagga med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Strö över lite socker. Grädda i nedre delen av ugnen 12–15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt kallna.

2

Lägg färskosten i en bunke. Vispa den slät med elvisp. Koka upp grädden och smält i chokladen. Låt svalna och blanda chokladen med färskosten för hand. 

3

Lägg hallonen, (spara 4–8 bär till garnering) i en liten släpplättstekpanna. Strö över sockret. Värm bären försiktigt under omrörning, tills sockret smält och hallonen blivit genomvarma. Ta av från värmen. Låt såsen kallna.

4

Lägg ihop smördegsbitarna med 2/3 delar av krämen emellan. Klicka över resten av krämen. Toppa med cirka 1/3 av hallonsåsen. Garnera med de sparade hallonen och myntablad. 

5

Sikta över florsockret. Servera med resten av hallonsåsen vid sidan av.


Kommentar:
Ska du bjuda många, kan du göra åtta enkla bakelser istället för fyra dubbla.