Du behöver

  • 800 g färskpotatisar
  • 1 st päron stort
  • 1 st äpple stort
  • 150 g hårdost
  • 4 st matjessillfiléer
  • 50 g pistagenötter med eller utan salt
  • 25 g rucola

Basilikasås

1 kruka basilika de plockade bladen
0.5 dl olivolja
2 dl crème fraîche
salt
peppar
1.5 krm örtsalt

Till servering

hårt tunnbröd

Gör så här

1

Tvätta och koka färskpotatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Låt ånga av och svalna något. Dela potatisen i halvor. 

2

Kärna ur päron och äpple och skär dem i tärningar med skalet kvar. Skär osten i tärningar och skär matjessillen i sneda bitar. Hacka pistagenötterna grovt. 

3

Lägg potatisen på ett uppläggningsfat. Fördela päron, äpple, ost och matjessill ovanpå. Avsluta med pistagenötter och rucola.

4

Mixa bladen från basilikan och olivoljan med en stavmixer i en bunke med höga kanter. Rör ner (mixa inte) crème fraîchen. Smaka av med salt, peppar och örtsalt.

5

Servera salladen med basi-likasåsen och bröd.


Kommentar:
Basilikasås och sallad på matjessill, potatis, äpple och päron är mycket gott ihop. Ta tre eller fyra matjessillfiléer beroende på hur hungriga ni är.