Du behöver
- 3 st ägg
- 6 dl strösocker 540 g
- 300 g smör
- 6 dl vetemjöl 360 g
- 1 msk bakpulver
- 1 l rabarber ca 600 g, skivad rabarber, 1–1 1/2 cm skivor
- 0.5 dl strösocker 45 g
- kanel malen
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt i en stor skål. Smält smöret i en kastrull och låt det koka upp. Blanda ner smöret i äggsmeten.
Rör ihop mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Häll den i en smord eller papprad ugnsform (30 x 40 centimeter).
Fördela rabarber över smeten och strö strösocker och kanel över hela kakan.
Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter. Höj sedan värmen till 200 grader och grädda i 5–10 minuter till så att ytan får färg. Kakan ska börja bli lite torr i kanterna så att den knäckiga smörsmaken kommer fram. Låt svalna och skär i fyrkanter.
Tips Det är gott med vaniljglass till den varma kakan, men den kan också ätas kall.