Du behöver
- 1 msk smör Till formen
- 4 st banan Mogna.
- 150 g smör Rumsvarmt
- 1,5 dl ljust muscovadosocker
- 2 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 msk pepparkakskrydda
- 1 tsk salt
Gör så här
Vispa ihop smör, socker och sirap med elvisp i en skål.
Blanda mjöl, bikarbonat, salt och mandel i en separat skål.
Rör ned mjölblandningen i smörblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
Forma degen till en rulle och plasta in. Lägg i kyl minst 2 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva degen till kakor, cirka 1/2 centimeter tjocka. Lägg på papprad plåt. Grädda i mitten av ugnen till fin färg, cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.
Koka ihop grädde, sirap och socker till en kolasmet i en kastrull. Koka till 126 grader.
Toppa kakorna med den heta kolasmeten och strö över pistagenötter. Låt svalna och stelna.
Prova på en lite annorlunda variant på mjuk pepparkaka, extra saftig av banan i smeten.