Du behöver

  • 1 msk smör Till formen
  • 4 st banan Mogna.
  • 150 g smör Rumsvarmt
  • 1,5 dl ljust muscovadosocker
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk salt

Gör så här

1

Vispa ihop smör, socker och sirap med elvisp i en skål.

2

Blanda mjöl, bikarbonat, salt och mandel i en separat skål. 

 

3

Rör ned mjölblandningen i smörblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. 

 

 

4

Forma degen till en rulle och plasta in. Lägg i kyl minst 2 timmar. 

 

5

Sätt ugnen på 200 grader.

6

Skiva degen till kakor, cirka 1/2 centimeter tjocka. Lägg på papprad plåt. Grädda i mitten av ugnen till fin färg, cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten. 

 

7

Koka ihop grädde, sirap och socker till en kolasmet i en kastrull. Koka till 126 grader. 

 

8

Toppa kakorna med den heta kolasmeten och strö över pistagenötter. Låt svalna och stelna.

 


Kommentar:
Prova på en lite annorlunda variant på mjuk pepparkaka, extra saftig av banan i smeten.