Du behöver

  • 1 st fänkålsstånd
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st äpple syrligt
  • 0.5 st citron saften
  • 1 msk rapsolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa strösocker

Gör så här

1
Ansa fänkålen och hyvla eller skär den tunt. Spara eventuella fänkålsvippor till dekoration.

2
Strimla rödlöken fint och skär äpplet i klyftor som skivas tunt.

3
Blanda fänkål, lök och äpple och pressa över cit­ronsaft, ringla över olja och salta och sockra lätt. Vänd om försiktigt så att allt blandas. Toppa med fänkålsvippor. Låt stå i minst 30 minuter så att smakerna blandas.

4
Tips! Gör gärna dubbel sats av fänkålssalladen. Den blir ett gott tillbehör både till fisk och kött och håller sig i kylen i några dagar.


Kommentar:
Fänkålssalladen ger ett härligt syrligt krisp till middagen. Överbliven kokt potatis får nytt liv med hjälp av bönor och fetaost