Du behöver
- 1 st fänkålsstånd
- 0.5 st rödlök
- 1 st äpple syrligt
- 0.5 st citron saften
- 1 msk rapsolja
- 1 nypa salt
- 1 nypa strösocker
Gör så här
1
Ansa fänkålen och hyvla eller skär den tunt. Spara eventuella fänkålsvippor till dekoration.
2
Strimla rödlöken fint och skär äpplet i klyftor som skivas tunt.
3
Blanda fänkål, lök och äpple och pressa över citronsaft, ringla över olja och salta och sockra lätt. Vänd om försiktigt så att allt blandas. Toppa med fänkålsvippor. Låt stå i minst 30 minuter så att smakerna blandas.
4
Tips! Gör gärna dubbel sats av fänkålssalladen. Den blir ett gott tillbehör både till fisk och kött och håller sig i kylen i några dagar.
Fänkålssalladen ger ett härligt syrligt krisp till middagen. Överbliven kokt potatis får nytt liv med hjälp av bönor och fetaost