Du behöver
- 2 st ägg
- 1 3/4 dl strösocker
- 100 g hasselnötter (eller hasselnötsmjöl)
- 0.75 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 dl mjölk
Smörkräm
75 st smör gr mjukt
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula
Gör så här
1
Vispa ägg och socker poröst.
2
Mal hasselnötter, och blanda ned i smeten, (hasselnötsmjöl vägs upp och blandas i).
3
Tillsätt mjöl, bakpulver och mjölk, blanda till en slät smet.
4
Häll smeten i smord och bröad form (20-24 cm i diameter) och grädda i 175 grader i 35 minuter.
5
Stjälp upp och låt kallna.
6
Smörkräm Rör ihop alla ingredienser till en slät kräm.
7
Dela kakan i två bottnar, bred ut smörkrämen. Lägg ihop kakan, och pudra över lite florsocker
Detta är ett läsarrecept av Maria Mattsson i Mariestad som är provlagat av Icakuriren.