Du behöver
- 300 g färsk spenat eller mangold
- 2 msk olja neutral
- 2.5 st salladslökar i skivor
- 4 prt ris parboiled
- salt
- 1 kg räkor tinade miljömärkta med skal
- 100 g mandel skållad
- 100 g smör rumsvarmt
- 2.5 msk dill finhackad
- 1 tsk flingsalt
- 2 st kajennpeppar duttar
- citronklyftor till servering
Gör så här
1
Fräs sköljda blad, hälften i taget, i oljan, liksom löken. Lägg i kastrull med riset, tillsätt salt och vatten efter ris-paketets anvisning. Följ den för kokningen också.
2
Skala räkorna noga. Torrosta mandeln lätt i stekpanna. Smaksätt smöret med dill, salt och kajenn, forma 4 klickar.
3
Servera riset hett, toppat med dillsmör, och räkor och mandel till.