Du behöver

  • 300 g färsk spenat eller mangold
  • 2 msk olja neutral
  • 2.5 st salladslökar i skivor
  • 4 prt ris parboiled
  • salt
  • 1 kg räkor tinade miljömärkta med skal
  • 100 g mandel skållad
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 2.5 msk dill finhackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 st kajennpeppar duttar
  • citronklyftor till servering

Gör så här

1
Fräs sköljda blad, hälften i taget, i oljan, liksom löken. Lägg i kastrull med riset, tillsätt salt och vatten efter ris-paketets anvisning. Följ den för kokningen också.

2
Skala räkorna noga. Torrosta mandeln lätt i stekpanna. Smaksätt smöret med dill, salt och kajenn, forma 4 klickar.

3
Servera riset hett, toppat med dillsmör, och räkor och mandel till.