Du behöver

Kakor

100 g smör
1.5 dl strösocker
1 st Àgg
3.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1.5 msk pepparkakskrydda

Fyllning

150 g mörk choklad
vispgrÀdde
1 tsk honung
25 g smör rumsvarmt

Gör sÄ hÀr

1
Kakor SmÀlt smöret och rör ner sockret.

2
Blanda ner Àgg, vetemjöl, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ihop till en tjock smet.

3
Forma degen till en rulle med ungefÀr samma diameter som en femkrona. SlÄ in degrullen i plastfolie och lÄt stelna i kylen i minst 30 minuter.

4
SkĂ€r degrullen i skivor, cirka 2–3 millimeter tjocka. LĂ€gg skivorna med jĂ€mna mellanrum pĂ„ bakplĂ„tspappersklĂ€dda plĂ„tar.

5
GrÀdda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 9 minuter eller tills kakorna börjar bli gyllenbruna. LÄt svalna.

6
Fyllning Hacka chokladen ganska fint.

7
Koka upp vispgrĂ€dden med honungen. Dra sedan kastrullen frĂ„n plattan och rör ner chokladen. Rör ihop till en jĂ€mn och blank smet och tillsĂ€tt dĂ€refter smöret. LĂ„t svalna och tjockna i rumstemperatur i 2–3 timmar. Är du otĂ„lig kan du stĂ€lla in tryffeln i kylen i cirka 15 minuter.

8
Spritsa eller bred fyllning pĂ„ botten av hĂ€lften av kakorna. LĂ€gg ihop med resten av kakorna. Förvara i rumstemperatur i 4–5 dagar. Det gĂ„r bra att frysa in kakorna.