Du behöver

  • smör till formen
  • 115 g smör + 1 msk till stekning
  • 140 g zucchini
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk garam masala
  • 160 g vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g farinsocker (2 dl)
  • 2 st ägg
  • 0.75 dl mjölk

Lingonfrosting

50 g smör rumsvarmt
0.5 dl lingon + en handfull till garnering
125 g färskost
150 g florsocker
1 tsk citronskal eller apelsinskal

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Smörj och bröa en rund form, 24 centimeter i diameter.

3
?Bryn smöret på medelvärme. Låt det puttra i 5–6 minuter tills smöret har fått färg. Sätt åt sidan och låt det svalna.

4
?Riv och stek zucchini i smör, tillsätt kanel, kardemumma och garam masala. Stek i några minuter tills den är mjuk och kryddorna fått svettas. ?Blanda de torra ingredienserna,

5
vetemjöl, bikarbonat och salt i en

6
stor bunke. Ställ åt sidan.

7
Vispa farinsocker och ägg pösigt. Blanda ner mjölk, zucchiniblandning och det ljumma smöret.

8
Blanda zucchinismeten med de torra ingredienserna. Rör till en smet.

9
Häll smeten i formen och grädda i cirka 50 minuter i nedre delen av ugnen. Testa om kakan är färdig med en sticka.

10
Frosting Blanda smör med mosade lingon, färskost, florsocker och fint rivet citronskal. Rör till en jämn smet. Servera i skål eller bred över kakan. Dekorera med lingon.