Du behöver

  • smör till formen
  • 115 g smör + 1 msk till stekning
  • 140 g zucchini
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk garam masala
  • 160 g vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g farinsocker (2 dl)
  • 2 st Ă€gg
  • 0.75 dl mjölk

Lingonfrosting

50 g smör rumsvarmt
0.5 dl lingon + en handfull till garnering
125 g fÀrskost
150 g florsocker
1 tsk citronskal eller apelsinskal

Gör sÄ hÀr

1
SÀtt ugnen pÄ 175 grader.

2
Smörj och bröa en rund form, 24 centimeter i diameter.

3
?Bryn smöret pĂ„ medelvĂ€rme. LĂ„t det puttra i 5–6 minuter tills smöret har fĂ„tt fĂ€rg. SĂ€tt Ă„t sidan och lĂ„t det svalna.

4
?Riv och stek zucchini i smör, tillsÀtt kanel, kardemumma och garam masala. Stek i nÄgra minuter tills den Àr mjuk och kryddorna fÄtt svettas. ?Blanda de torra ingredienserna,

5
vetemjöl, bikarbonat och salt i en

6
stor bunke. StÀll Ät sidan.

7
Vispa farinsocker och Àgg pösigt. Blanda ner mjölk, zucchiniblandning och det ljumma smöret.

8
Blanda zucchinismeten med de torra ingredienserna. Rör till en smet.

9
HÀll smeten i formen och grÀdda i cirka 50 minuter i nedre delen av ugnen. Testa om kakan Àr fÀrdig med en sticka.

10
Frosting Blanda smör med mosade lingon, fÀrskost, florsocker och fint rivet citronskal. Rör till en jÀmn smet. Servera i skÄl eller bred över kakan. Dekorera med lingon.