Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 50 g smör
  • 125 g pepparkakor ca 24 stycken
  • 300 g ädelost
  • 2 dl crème fraîche eller färskost
  • 2.5 st fikon färska

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.

2
Smält smöret. Krossa pepparkakorna i mortel eller matberedare. Blanda med smält smör. Tryck ut pepparkaksmixen i en form med löstagbar botten, 22 centimeter i diameter.

3
Mixa ädelost och creme fraiche. Smaka av, vill du ha den mildare rör ner lite creme fraiche. Ta upp gelatinet och krama ur vattnet. Smält gelatinet försiktigt i en kastrull på svag värme. Vispa snabbt ner i ostmixen och vispa ordentligt så det inte bildas gelatinklumpar. Häll smeten över pepparkaksbotten. Ställ i kylen i cirka 2 timmar.

4
?Garnera med färska fikon.