Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 50 g smör
- 125 g pepparkakor ca 24 stycken
- 300 g Àdelost
- 2 dl crÚme fraßche eller fÀrskost
- 2.5 st fikon fÀrska
Gör sÄ hÀr
1
LÀgg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
2
SmÀlt smöret. Krossa pepparkakorna i mortel eller matberedare. Blanda med smÀlt smör. Tryck ut pepparkaksmixen i en form med löstagbar botten, 22 centimeter i diameter.
3
Mixa Àdelost och creme fraiche. Smaka av, vill du ha den mildare rör ner lite creme fraiche. Ta upp gelatinet och krama ur vattnet. SmÀlt gelatinet försiktigt i en kastrull pÄ svag vÀrme. Vispa snabbt ner i ostmixen och vispa ordentligt sÄ det inte bildas gelatinklumpar. HÀll smeten över pepparkaksbotten. StÀll i kylen i cirka 2 timmar.
4
?Garnera med fÀrska fikon.