Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 50 g smör
  • 125 g pepparkakor ca 24 stycken
  • 300 g Ă€delost
  • 2 dl crĂšme fraĂźche eller fĂ€rskost
  • 2.5 st fikon fĂ€rska

Gör sÄ hÀr

1
LÀgg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.

2
SmÀlt smöret. Krossa pepparkakorna i mortel eller matberedare. Blanda med smÀlt smör. Tryck ut pepparkaksmixen i en form med löstagbar botten, 22 centimeter i diameter.

3
Mixa Àdelost och creme fraiche. Smaka av, vill du ha den mildare rör ner lite creme fraiche. Ta upp gelatinet och krama ur vattnet. SmÀlt gelatinet försiktigt i en kastrull pÄ svag vÀrme. Vispa snabbt ner i ostmixen och vispa ordentligt sÄ det inte bildas gelatinklumpar. HÀll smeten över pepparkaksbotten. StÀll i kylen i cirka 2 timmar.

4
?Garnera med fÀrska fikon.