Du behöver

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 kg kyckling i portionsbitar
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar
  • 2 st citron
  • 1 st purjolök eller 3 salladslökar
  • 2 st stjĂ€lkar selleri
  • oliver drygt 2 dl
  • 2 st lagerblad
  • 1 st oregano kruka fĂ€rsk, 8-10 kvistar
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl vin vitt oekat
  • 1.5 dl vatten

Gör sÄ hÀr

1
SÀtt ugnen pÄ 225 grader. Finhacka vitlöken och bryn kycklingdelarna i olivolja i en stekpanna ihop med vitlöken, salt och peppar.

2
Ta fram en ugnsfast form, tvÀtta och dela citronerna, skÀr löken och sellerin i större bitar.

3
Varva detta med kycklingen, oliverna, lagerblad, oregano och olivolja i formen, salta och peppra. HĂ€ll över vin och vatten och tillaga i ugnen i cirka 30–40 minuter.

4
Är du osĂ€ker pĂ„ om kycklingen Ă€r klar sĂ„ stick in en spetsig knivsudd lĂ€ngst in vid benet, Köttsaften som kommer ut ska vara klar och inte rosa.