Du behöver
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 kg kyckling i portionsbitar
- olivolja till stekning
- salt och peppar
- 2 st citron
- 1 st purjolök eller 3 salladslökar
- 2 st stjälkar selleri
- oliver drygt 2 dl
- 2 st lagerblad
- 1 st oregano kruka färsk, 8-10 kvistar
- 0.5 dl olivolja
- 2 dl vin vitt oekat
- 1.5 dl vatten
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka vitlöken och bryn kycklingdelarna i olivolja i en stekpanna ihop med vitlöken, salt och peppar.
2
Ta fram en ugnsfast form, tvätta och dela citronerna, skär löken och sellerin i större bitar.
3
Varva detta med kycklingen, oliverna, lagerblad, oregano och olivolja i formen, salta och peppra. Häll över vin och vatten och tillaga i ugnen i cirka 30–40 minuter.
4
Är du osäker på om kycklingen är klar så stick in en spetsig knivsudd längst in vid benet, Köttsaften som kommer ut ska vara klar och inte rosa.