Du behöver

  • 1 st rödlök liten
  • smör till stekning
  • 4 prt matvete
  • vatten salt
  • 250 g gröna bönor
  • 2 st viltskav à 250 g
  • svartpeppar
  • 250 g kantareller ansade
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 3.5 dl vatten
  • 1 st köttbuljong tärning
  • 1 dl lingon (frysta)

Gör så här

1
Finhacka löken och fräs den i lite smör i kastrull. Tillsätt matvete, vatten och salt efter paketets instruktion. Koka upp och sjud sedan på svagare värme under lock. Låt bönorna ångkoka ovanpå vetet under lock de sista 5 minuterna.

2
Hetta upp två stekpannor och fräs smör i dem på näst högsta värmen. Skilj lagren av fryst skav med hjälp av stekspaden, stek några i sänder i smöret. Salta, peppra och riv till munsbitar med två gafflar. Ta upp efterhand.

3
Stek svampen i den andra stekpannan. Salta och peppra. Rör i mjöl, späd med grädde och vatten. Lägg i smulad buljongtärning och kött, täck med lock och låt sjuda 5 minuter. Blanda ner lingonen i sista stund.