Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 2 dl sojamjölk
  • salt
  • 2 dl majskorn använd gärna färsk majs som först kokas 5
  • 2 st morötter
  • 75 g spenat

PURJOKRÄM

1 st purjolök
1.5 msk olja
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar

Gör så här

1
1. Vispa ihop ägg, mjöl och mjölk. Salta.

2
2. Rör ihop med majskornen. Riv morötterna och rör ner i smeten.

3
3. Fräs spenaten någon minut och rör ner i smeten. Låt smeten stå medan du gör purjokrämen.

4
4. Hacka purjon. Fräs mjuk i olja. Rör ihop med crème fraiche. Salta och peppra.

5
5. Skeda upp smeten i plättlagg eller stekpanna. Fräs ett par minuter på varje sida. Servera med purjokrämen.


Kommentar:
Spenat räknas som ”superföda”, järn, A- och C-vitamin är bara några av nyttigheterna i den goda grönsaken.

301 KCAL PER PORTION
10 g protein, 18 g fett, 24 g kolhydrater