Du behöver
- 2 st ägg
- 1 dl dinkelmjöl
- 2 dl sojamjölk
- salt
- 2 dl majskorn använd gärna färsk majs som först kokas 5
- 2 st morötter
- 75 g spenat
PURJOKRÄM
1 st purjolök
1.5 msk olja
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
Gör så här
1
1. Vispa ihop ägg, mjöl och mjölk. Salta.
2
2. Rör ihop med majskornen. Riv morötterna och rör ner i smeten.
3
3. Fräs spenaten någon minut och rör ner i smeten. Låt smeten stå medan du gör purjokrämen.
4
4. Hacka purjon. Fräs mjuk i olja. Rör ihop med crème fraiche. Salta och peppra.
5
5. Skeda upp smeten i plättlagg eller stekpanna. Fräs ett par minuter på varje sida. Servera med purjokrämen.
Spenat räknas som ”superföda”, järn, A- och C-vitamin är bara några av nyttigheterna i den goda grönsaken.
301 KCAL PER PORTION
10 g protein, 18 g fett, 24 g kolhydrater