Du behöver

  • 12 ägg
  • 1 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe sparris
  • 4 vegochorizo eller liknande starka korvar
  • 1 msk smör
  • 50 g parmesan, i flagor

Gör så här

1
1. Vispa ihop ägg och vatten. Salta och peppra.

2
2. Skär sparrisen i mindre bitar. Fräs hastigt sparris och korv i smör.

3
3. Häll ut ett tunt lager äggsmet i den redan heta pannan. Rör lite efter en stund så att den smet som fortfarande är lös hamnar närmare stekytan. Upprepa till äggsmeten är slut.

4
4. Strö över sparris, korv och parmesan den sista minuten.


Kommentar:
Ägg är sanna proteinbomber, men innehåller också mycket vitaminer och mineraler. Välj ekologiska ägg från frigående höns.

247 KCAL PER PORTION
18 g protein, 18 g fett, 4 g kolhydrater