Du behöver
- 12 ägg
- 1 dl vatten
- salt
- svartpeppar
- 1 knippe sparris
- 4 vegochorizo eller liknande starka korvar
- 1 msk smör
- 50 g parmesan, i flagor
Gör så här
1
1. Vispa ihop ägg och vatten. Salta och peppra.
2
2. Skär sparrisen i mindre bitar. Fräs hastigt sparris och korv i smör.
3
3. Häll ut ett tunt lager äggsmet i den redan heta pannan. Rör lite efter en stund så att den smet som fortfarande är lös hamnar närmare stekytan. Upprepa till äggsmeten är slut.
4
4. Strö över sparris, korv och parmesan den sista minuten.
Ägg är sanna proteinbomber, men innehåller också mycket vitaminer och mineraler. Välj ekologiska ägg från frigående höns.
247 KCAL PER PORTION
18 g protein, 18 g fett, 4 g kolhydrater