Du behöver
- 4 bitar lax portionsbitar à ca 120 g
- 1 dl dill finhackad
- 1 st gurka
- 1 st burk gröna linser (ca 380 g)
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 msk pepparrot färskriven
- 1 msk senap svensk
- 1 tsk vitvinsvinäger
- salt och peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra väl. Strö över hälften av dillen.
2
Baka laxen i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills innertemperaturen är 48 grader.
3
Skala gurkan och halvera den på längden. Skrapa ur fröna. Skiva den till tunna halvmånar och lägg i en rymlig skål.
4
Skölj linserna och lägg i skålen med gurkan. Tillsätt
5
creme fraiche, pepparrot, senap och vinäger. Blanda ihop väl
6
med resten av dillen. Smaka av noga med salt och peppar.
7
Servera laxen med salladen.