Du behöver

  • 4 bitar lax portionsbitar à ca 120 g
  • 1 dl dill finhackad
  • 1 st gurka
  • 1 st burk gröna linser (ca 380 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk pepparrot färskriven
  • 1 msk senap svensk
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra väl. Strö över hälften av dillen.

2
Baka laxen i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills innertemperaturen är 48 grader.

3
Skala gurkan och halvera den på längden. Skrapa ur fröna. Skiva den till tunna halvmånar och lägg i en rymlig skål.

4
Skölj linserna och lägg i skålen med gurkan. Tillsätt

5
creme fraiche, pepparrot, senap och vinäger. Blanda ihop väl

6
med resten av dillen. Smaka av noga med salt och peppar.

7
Servera laxen med salladen.