Du behöver

  • 1 st pizza-kit
  • 100 g skinka strimlad
  • 1 pkt bocconcini mini­mozzarella (125 g)
  • 1 kruka färsk oregano hackad
  • 0.5 st vitkålshuvud
  • 250 g haricots verts
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp saltat vatten i en rymlig kastrull.

2
Rulla ut pizzadegen på mjölad bänk. Dela i 8 rutor.

3
Fördela skinka, ost, 1 msk tomatsås och det mesta av oreganon mitt på degrutorna. Vik över till trekanter och nyp ihop mycket väl.

4
Lägg pirogerna på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills de har fått fin färg.

5
Finstrimla under tiden kålen. Lägg den i det kokande vattnet med haricots vertsen. Låt ligga i 30 sekunder och häll sedan av i durkslag. Skölj i kallt vatten och krama ur vattnet.

6
Lägg kålen och bönorna i en skål och ringla över olja och vinäger. Vänd ner resten av oreganon. Salta och peppra.