Du behöver
- 1 st pizza-kit
- 100 g skinka strimlad
- 1 pkt bocconcini minimozzarella (125 g)
- 1 kruka färsk oregano hackad
- 0.5 st vitkålshuvud
- 250 g haricots verts
- 3 msk olivolja
- 2 msk vinäger
- salt och peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp saltat vatten i en rymlig kastrull.
2
Rulla ut pizzadegen på mjölad bänk. Dela i 8 rutor.
3
Fördela skinka, ost, 1 msk tomatsås och det mesta av oreganon mitt på degrutorna. Vik över till trekanter och nyp ihop mycket väl.
4
Lägg pirogerna på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills de har fått fin färg.
5
Finstrimla under tiden kålen. Lägg den i det kokande vattnet med haricots vertsen. Låt ligga i 30 sekunder och häll sedan av i durkslag. Skölj i kallt vatten och krama ur vattnet.
6
Lägg kålen och bönorna i en skål och ringla över olja och vinäger. Vänd ner resten av oreganon. Salta och peppra.