Du behöver

  • smör till formen
  • 3.5 dl vetemjöl (200g)
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör eller margarin, tärnat
  • 1 st ägg
  • 4.5 st äpplen rårivna

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform cirka 20 cm i diameter. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och strösocker. Tillsätt smör och ägg och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.

2
Tryck ut hälften av degen i formen. Lägg rårivet äpple ovanpå.

3
Kavla ut resten av degen till ett runt lock och lägg över äpplena. Tryck till lite i kanten så att deglocket sitter tätt. Nagga några hål i degen med en sticka.

4
Grädda i botten av ugnen i 30 minuter tills kakan fått fin färg.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Anita Kolterud i Katrineholm.