Du behöver

  • 1 st squash stor, eller två mindre
  • 2 dl ströbröd gärna grovt
  • 3 dl mjölk till stuvningen
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st röd paprika hackad
  • 2 krm örter franska
  • salt, svartpeppar
  • 2.5 dl sojafärs
  • 0.5 dl persilja finhackad
  • 300 g champinjoner hackade
  • 1 st muskot knivsudd
  • 1.5 krm kryddpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk mjöl eller majsenaredning
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1
Dela squashen på längden, gröp ur och spara innehållet (cirka 5 matskedar). Pensla insidan av squashbåtarna med olja, förgrädda i 200 grader cirka 15 minuter. Blanda ströbröd, mjölk och paprikapulver.

2
Fräs lök, paprika, squash­inkråm, örter, salt och peppar i olja. Låt svalna. Rör ihop färs och ströbrödsblandning, tillsätt grönsaksfräs och persilja. Fördela i squashbåtarna och gratinera i 15 minuter. Fräs svampen, krydda med muskot, salt och kryddpeppar. Strö över mjöl och rör i mjölk. Låt puttra under omrörning tills det tjocknar, cirka 3 minuter. Häll på stuvning, strö på ost och gratinera i 10 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Agneta Nieriker i Bromma