Du behöver
- 1 st squash stor, eller två mindre
- 2 dl ströbröd gärna grovt
- 3 dl mjölk till stuvningen
- 1 tsk paprikapulver
- 1 st gul lök hackad
- 1 st röd paprika hackad
- 2 krm örter franska
- salt, svartpeppar
- 2.5 dl sojafärs
- 0.5 dl persilja finhackad
- 300 g champinjoner hackade
- 1 st muskot knivsudd
- 1.5 krm kryddpeppar
- 1 msk potatismjöl
- 3 msk mjöl eller majsenaredning
- 2 dl riven ost
Gör så här
1
Dela squashen på längden, gröp ur och spara innehållet (cirka 5 matskedar). Pensla insidan av squashbåtarna med olja, förgrädda i 200 grader cirka 15 minuter. Blanda ströbröd, mjölk och paprikapulver.
2
Fräs lök, paprika, squashinkråm, örter, salt och peppar i olja. Låt svalna. Rör ihop färs och ströbrödsblandning, tillsätt grönsaksfräs och persilja. Fördela i squashbåtarna och gratinera i 15 minuter. Fräs svampen, krydda med muskot, salt och kryddpeppar. Strö över mjöl och rör i mjölk. Låt puttra under omrörning tills det tjocknar, cirka 3 minuter. Häll på stuvning, strö på ost och gratinera i 10 minuter.
Det här är ett läsarrecept av Agneta Nieriker i Bromma