Du behöver
- 500 g rödbetor tvättade
- 1 dl balsamvinäger
- 150 g björnbär
- 300 g fetaost
- 1 msk olivolja
- svartpeppar nymald
- 1 st granatäpple
- 1 dl pumpafrön
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Koka rödbetorna mjuka men
2
med lite tuggmotstånd i kärnan. Koka ner balsamvinägern ungefär till hälften i en liten kastrull, häll den över björnbären och rör om. Lägg fetaosten på en bit folie. Ringla över olivolja, krydda med svartpeppar, vik ihop till ett paket och värm i ugnen i 10 minuter.
3
Halvera granatäpplet och pilla
4
ur kärnorna. Rosta pumpafröna lätt i en torr panna. Gnugga bort skalet på betorna och skiva tunt.
5
Lägg ut skivorna på tallrikar.
6
Fördela ugnsbakad fetaost och balsambjörnbär på rödbetsskivorna. Toppa med granatäpplekärnor och pumpafrön.