Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl majsmjöl (finns på hälsokost-hyllan)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk majsolja
  • 2 dl vatten

Gör så här

1
Blanda ihop vetemjöl, majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop till en jämn smet.

2
|?Häll ut degen på arbetsbänken och dela i tolv jämnstora bitar. Täck med plastfolie. Kavla ut degbitar vartefter på mjölad bänk till tunna, runda kakor, 15–18 cm i diameter.

3
Stek bröden (vartefter de bakas ut) i en torr het stekpanna i 1–2 minuter på varje sida tills de har fått fin färg. Servera genast eller svep in i en lätt fuktad kökshandduk. Förvara i en plastpåse utan luft i.

4
Tortillabröden ska inte jäsa. Det är ganska roligt att steka bröden medan gästerna är på plats. Ställ fram allt som ska serveras till, och bjud gästerna nystekta bröd vartefter de blir klara.


Kommentar:
Tips! Värm gärna bröden lite i mikro före servering, då mjuknar de lite och blir dessutom godare.