Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 äpplen
  • 2 msk socker
  • 1 msk kanel

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 175 grader.

2

3
2 Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret.

4

5
3 Skala äpplet, skär i klyftor eller skivor. Vänd i socker och kanel.

6

7
4 Smörj en form eller lägg i bakplåtspapper. Häll ner smeten. Tryck ner äppelbitarna.

8

9
5 Baka i ugn i cirka 45 minuter eller tills kakan känns fast och har fått fin färg.


Kommentar:
Äpplen är bra för matsmältningen! Fibrerna ger näring till de goda bakterierna som arbetar med matsmältningen.

380 KCAL PER PORTION
5 g protein, 17 g fett, 52 g kolhydrater