Du behöver

  • ca 800 g blomkål
  • 6 bitar inlagd grillad paprika
  • 10 inlagda smågurkor (cornichons)
  • 100 g svarta oliver
  • 2 selleristjälkar
  • 4 sardellfiléer
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Dela blomkålen i små buketter och koka i lättsaltat vatten 6–8 minuter. Häll av vattnet och låt blomkålen kallna. Låt paprika, gurka och oliver rinna av i ett durkslag. Strimla paprikan, skiva gurkorna, klyv och kärna oliverna, skiva selleristjälkarna tunt, finhacka sardellfiléerna.

2
Blanda vinäger, olja, salt och peppar i en skål. Vänd samman alla salladsingredienser i en skål, ringla över vinägretten och blanda väl. Salladen blir godast om den får dra ett par timmar före servering.


Kommentar:
Läsarrecept: Karin Kossarelos.