Du behöver

  • 200 g mandel oskalade
  • 50 g florsocker
  • 1.5 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk smör
  • 400 g mörk choklad
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk kanel malen

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta mandeln i mitten av ugnen i cirka 8 minuter, rör om en gång under tiden och se upp så att de inte bränns.

2
Lägg mandel i en rostfri kastrull med florsocker och citronsaft och värm tills en ljus karamell bildas runt mandeln. Rör om då och då med en träslev.

3
Ta kastrullen från värmen och rör i smöret så att mandlarna separeras.

4
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och dela mandlarna hastigt med hjälp av ett par gafflar innan karamellen stelnar.

5
Temperera chokladen (se ruta intill) och doppa mandlarna i den, låt stelna.

6
Doppa mandlarna en gång till i tempererad choklad. Sikta kakao och kanel på ett fat och vänd mandlarna direkt i blandningen innan de stelnar.

7
Förvara mandeln svalt i burk med tättslutande lock.