Du behöver
- 200 g mandel oskalade
- 50 g florsocker
- 1.5 tsk pressad citronsaft
- 1 tsk smör
- 400 g mörk choklad
- 1 dl kakao
- 2 tsk kanel malen
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta mandeln i mitten av ugnen i cirka 8 minuter, rör om en gång under tiden och se upp så att de inte bränns.
2
Lägg mandel i en rostfri kastrull med florsocker och citronsaft och värm tills en ljus karamell bildas runt mandeln. Rör om då och då med en träslev.
3
Ta kastrullen från värmen och rör i smöret så att mandlarna separeras.
4
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och dela mandlarna hastigt med hjälp av ett par gafflar innan karamellen stelnar.
5
Temperera chokladen (se ruta intill) och doppa mandlarna i den, låt stelna.
6
Doppa mandlarna en gång till i tempererad choklad. Sikta kakao och kanel på ett fat och vänd mandlarna direkt i blandningen innan de stelnar.
7
Förvara mandeln svalt i burk med tättslutande lock.