Du behöver
- 0.5 l standardmjölk
- 1 msk glukos (finns på apoteket)
- 1 tsk majsenaredning ljus
- 0.5 st kanelstång
- 0.25 tsk kardemumma malen
- 1 dl kondenserad mjölk sötad
- 1 pkt saffran
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 msk pistagenötter finhackad
Gör så här
1
Koka mjölken i en kastrull (gärna av nonstickmaterial) tills den reducerats till hälften. Koka på låg värme och rör om hela tiden så att det inte bränner vid. Tillsätt glukos, majsena, kanel, kardemumma och kondenserad mjölk i 2 minuter. Var fortsatt försiktig, så det inte bränner.
2
Lös upp saffranet i lite varm mjölk i en kopp, tilllsätt till smeten. Vispa ner grädden. Tillsätt till sist grovhackade pistagenötter. Låt svalna av, ställ i frysen i 4–6 timmar för att stelna.
3
Frys kulfin i små glas eller portionsformar eller frys allt i en större form. Ta då fram glassen en stund i förväg och skär upp i små kuber. Servera med hackade pistagenötter.
Lägg till tid för infrysning.