Du behöver
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- smör
- 1/2 dl vitt vin
- ca 400 g krossade tomater
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 1/2 tsk farinsocker
- 50 g smör
- salt
- svartpeppar
- 400–500 g kycklingfilé
- 4–5 msk pestosås
- Tillbehör
- bandspagetti
- parmesanost
Gör så här
Fräs löksorterna i smör i en större gryta. Slå på vinet och låt det koka in. Tillsätt tomater och tärning. Låt småputtra 7–8 minuter. Kör i mixer. Häll tillbaka i grytan, sockra och rör ner 50 gram smör i klickar. Salta och peppra. Låt småkoka vidare. Bryn kycklingen. Skåra bitarna och lägg in pesto. Salta och peppra. Låt eftersteka i 175 graders ugnsvärme 10–15 minuter. Servera med tillbehören.