Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • smör
  • 1/2 dl vitt vin
  • ca 400 g krossade tomater
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 1/2 tsk farinsocker
  • 50 g smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 400–500 g kycklingfilé
  • 4–5 msk pestosås
  • Tillbehör
  • bandspagetti
  • parmesanost

Gör så här

Fräs löksorterna i smör i en större gryta. Slå på vinet och låt det koka in. Tillsätt tomater och tärning. Låt småputtra 7–8 minuter. Kör i mixer. Häll tillbaka i grytan, sockra och rör ner 50 gram smör i klickar. Salta och peppra. Låt småkoka vidare. Bryn kycklingen. Skåra bitarna och lägg in pesto. Salta och peppra. Låt eftersteka i 175 graders ugnsvärme 10–15 minuter. Servera med tillbehören.