Du behöver

  • 2 st ankbröst cirka 350 g tillsammans
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • salt, svartpeppar
  • smör till stekning
  • 2 1/2 dl svampbuljong eller kalvbuljong
  • 1 dl svartvinbärssaft koncentrerad
  • 0.5 dl kinesisk soja

Gör så här

1
Torka av köttbitarna med papper och snitta den feta sidan i ett glest rutmönster ner till muskeln. Gnid både köttsidan och den feta sidan med ingefära, salt och peppar. Hetta upp stekpannan till högsta värme och lägg i en klick smör.

2

3
Bryn först den feta sidan av ankbröstet, sedan köttsidan till fin färg, 3-4 minuter på varje sida. (Så här långt kan du förbereda ett par timmar i förväg.) Lägg över i ugnsform och efterstek mitt i 175 grader varm ugn cirka 15 minuter (17 om du inte vill ha köttet rosa inuti).

4

5
Tag upp och täck med alfolie. Lägg tjock handduk över och låt vila minst 10 minuter innan du skär upp köttet i halvcentimetersskivor, lite på snedden.