Du behöver

  • 125 g mörk choklad (72 %)
  • 3 dl grädde
  • 50 g strösocker
  • 1 dl färskost typ philadelphia
  • 2 msk cointreau

Citruscurd:

2 st citron finrivet skal och saft
1 dl socker
2 st äggulor
100 g smör rumstempererat

Marinerade bär:

0.5 dl strösocker
4 msk vatten
1 st apelsin finrivet skal och saft
3 msk cointreau
2 dl bär blandade

Gör så här

1
Chokladkräm

2
Värm försiktigt chokladen tillsammans med grädde och socker. Blanda i färskost och cointreau. Mixa allt till en slät kräm. Häll upp i glas och låt stelna i minst 5 timmar.

3

4
Citruscurd

5
Blanda citronskal, citronsaft, socker och äggulor i en kastrull. Värm försiktigt under vispning tills smeten tjocknat något. Ställ åt sidan och låt svalna något, fortsätt vispa. Klicka i smöret lite i taget och låt det smälta ned. Rör hela tiden. Låt svalna före servering.

6

7
Bär

8
Koka upp en lag av socker, vatten, apelsinskal och apelsinsaft. Låt den svalna. Blanda i cointreau och bär. Låt bären dra i lagen i cirka 1 timme.

9
Ta fram glasen med chokladkrämen strax före serveringen.

10
Dekorera med bären och toppa med citruscurd.


Kommentar:
Räcker till 10 små snapsglas eller 5 större glas.