Du behöver
- 2 dl kall mjölk
- 1/2 dl pressad limefrukt
- 1 pkt (4 portioner) citronfromagepulver
- finrivet skal av 3–4 limefrukter
- 2 blad gelatin
- 2 dl blåbärssoppa
- cirka 2 dl färska blåbär
- flera blåbär och några myntablad
Gör så här
1
Moment 1: Elvispa hälften av mjölk och limejuice med hälften av fromagepulvret och hälften av limerivet 3 minuter. Fördela i portionsglas som rymmer 3 dl vardera. Kyl 30 minuter.
2
3
Blötlägg gelatinet i kallt vatten 10 minuter. Mikra blåbärssoppan varm. Lägg gelatinbladen i soppan. Rör om tills gelatinet löst sig. Vänd ner blåbär i soppan och låt den svalna. Skeda blåbärssoppan över citronfromagen, kyl 1 timme.
4
5
Upprepa moment 1: Vispa resten av fromagen och fördela ovanpå blåbärsgeleet. Låt stelna i kylen. Plasta över om desserten ska vänta över natten. Serveras rumsvarm med färska bär och myntablad.