Du behöver

  • 2 dl kall mjölk
  • 1/2 dl pressad limefrukt
  • 1 pkt (4 portioner) citronfromagepulver
  • finrivet skal av 3–4 limefrukter
  • 2 blad gelatin
  • 2 dl blåbärssoppa
  • cirka 2 dl färska blåbär
  • flera blåbär och några myntablad

Gör så här

1
Moment 1: Elvispa hälften av mjölk och limejuice med hälften av fromagepulvret och hälften av limerivet 3 minuter. Fördela i portionsglas som rymmer 3 dl vardera. Kyl 30 minuter.

2

3
Blötlägg gelatinet i kallt vatten 10 minuter. Mikra blåbärssoppan varm. Lägg gelatinbladen i soppan. Rör om tills gelatinet löst sig. Vänd ner blåbär i soppan och låt den svalna. Skeda blåbärssoppan över citronfromagen, kyl 1 timme.

4

5
Upprepa moment 1: Vispa resten av fromagen och fördela ovanpå blåbärsgeleet. Låt stelna i kylen. Plasta över om desserten ska vänta över natten. Serveras rumsvarm med färska bär och myntablad.