Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 5 dl mellangrädde 27 %
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk ingefära eller 1 tsk malen
  • 2 st limefrukt
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ljus sirap

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och ingefära, rör om ordentligt, ta bort från värmen. Pressa ur så mycket vatten som möjligt ur gelatinet, rör ner det i den varma grädden. Fördela smeten i portionsformar eller glas. Kyl i minst 2 timmar.

2
Riv skalet från limefrukterna, helst med ett zestjärn. Lägg skalet i en kastrull ihop med socker, vatten och sirap. Koka upp, koka försiktigt till simmig konsistens i cirka 10 minuter. Skala limen med en vass kniv och skär ut snygga klyftor. Ta limesirapen från värmen och låt svalna något, lägg i limeklyftorna.

3
Toppa pannacottan med limesirapen precis före servering.