Du behöver

  • 4 skiva formfranska (vitt bröd)
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 st ägg
  • 550 g kalvinnanlår (eller den billigare skinksteken)
  • 6 skiva kokt skinka eller lufttorkad skinka
  • 4 st grevéost tjocka skivor lagrad
  • salviablad färska
  • smör flytande, att steka i

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna och smula dem i matberedare. Lägg smulorna på en tallrik.

2
Blanda mjöl med salt och peppar på en annan tallrik. Vispa samman ägget i en tredje tallrik.

3

4
Skär köttet i tunna skivor. Banka ut dem ännu tunnare och större mellan plastsjok. Lägg en skinkskiva på varje kötthalva, lägg en ostskiva på skinkan, krydda med ett par salviablad och vik skinkskivan över om den är tillräckligt stor, annars går det åt två skinkskivor. Vik andra hälften av köttskivan över och fäst med tandsticka, korta grillpinnar eller ruladnålar.

5

6
Vänd de fyllda köttbitarna först i mjölblandningen, sedan i ägg och slutligen i smulat bröd. Så långt kan schnitzlarna förberedas i god tid och förvaras i kylskåpet.

7

8
Stek schnitzlarna på båda sidor i flytande smör i en stekpanna på medelvärme 8–10 minuter. Sänk värmen efterhand. Eller låt schnitzlarna få gyllene färg i stekpannan, lägg över dem i en långpanna och efterstek mitt i ugnen i 175 grader 5–8 minuter, beroende på tjockleken. Osten i mitten ska smälta.

9

10
Servera med smörsvängda kokta delikatesspotatisar och kokt brysselkål. Strö hackad persilja över.

11
Vill du ha sås kan creme fraiche smaksättas med kapris och serveras till. Vanlig brunsås blöter upp paneringen.