Du behöver

  • 1 pkt saffran
  • 1 dl socker
  • 3 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st apelsiner
  • 1 st granatäpple

Gör så här

1
Blanda saffran, socker och äggulor och värm över vattenbad under omrörning tills smeten börjar tjockna och sockret löser sig. Låt svalna. Vispa grädden.

2

3
Blanda den avsvalnade äggsmeten noga med vispgrädden. Häll upp i vackra glas och låt svalna i kylen i minst 2 timmar. Ta ut moussen ur kylskåpet en stund före servering så att den inte är för kall.

4
Skär bort skalet på 3 apelsiner. Skär ut filéer med vass kniv, det vill säga skär ut klyftor utan att skinnet följer med. Dela granatäpplet på hälften och banka med en träslev på skalet så att kärnorna trillar ut. Garnera moussen med apelsinfiléer och granatäppelkärnor.