Du behöver
- Ketchup:
 - 1 burk (400 g) krossade tomater
 - 2 tsk strösocker
 - 1 tsk ättika, 12 %
 - 1/2 tsk salt
 - svartpeppar
 - 8–10 cocktailtomater, delade
 - Gurkyoghurt:
 - ca 1/3 gurka
 - 2 dl turkisk yoghurt, ca 10 % fett
 - 1 vitlöksklyfta, pressad
 - salt och peppar
 - Lammburgare:
 - 700 g lammfärs
 - 4 inlagda, soltorkade tomater, finhackade
 - 3 msk olja från tomaterna
 - 2 tsk hackad rosmarin
 - 1 tsk salt
 - nymalen svartpeppar
 - några blad romansallad
 
Gör så här
1
                Ketchup:
            
2
                Koka upp alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Kör slät med stavmixern. Låt svalna.
            
3
4
                Gurkyoghurt:
            
5
                Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnorna. Skär inte alltför små tärningar. Blanda med yoghurt, vitlök, salt och peppar.
            
6
7
                Lammburgare:
            
8
                Arbeta ihop lammfärsen med övriga ingredienser till en jämn smet. Forma burgare, grilla dem 2–3 minuter på varje sida. Servera i focaccia med ketchup, gurkyoghurt, tomater och sallad.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







