Du behöver

  • 5 dl kallt vatten
  • 15 g jäst
  • 1 liter (600 g) vetemjöl special
  • 3 dl (150 g) durumvete + mjöl till utbaket
  • 1 msk ljus sirap
  • 15 g (knappt 2 tsk) salt
  • 75 g ost, grovriven
  • 75 g jalapeno, skuren i skivor

Gör så här

Blanda alla ingredienser utom salt, ost och jalapeno. Knåda degen i matberedare cirka 15 minuter eller för hand i 20-25 minuter. Tillsätt övriga ingredienser. Knåda ytterligare 3–5 minuter. Låt degen vila i bunken cirka 30 minuter. Forma 2 bröd, mjöla rikligt med durumvete på ovansidan. Låt bröden jäsa i kylen över natten. Baka bröden direkt från kylen i 250 grader. Spreja vatten rätt in i ugnen direkt när bröden är insatta. Det gör att skorpan blir knaprig. Sänk temperaturen efter 5 minuter till 200 grader. Bröden är klara efter cirka 30 minuter eller när innertemperaturen är 98 grader.


Kommentar:
Tips!
Det går utmärkt att halvera mängden ingredienser. Behåll dock gärna jästkvantiteten (15 gram).