Du behöver

  • 400 g sej eller kolja
  • salt nymald svartpeppar
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 st ägg vispade
  • 2 dl panko
  • smör till stekning

Gör så här

1
Skär fisken i fina bitar. Salta och peppra lätt. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och till slut i pankosmulor. Lägg bitarna på ett ugnsgaller så faller överflödiga smulor av.

2
Hetta upp matfettet i en teflonpanna. Stek fiskbitarna på medelvärme tills de är knapriga och gyllene. Låt rinna av på papper. Servera bums.


Kommentar:
Det här receptet är specialskrivet för att passa barn. Ett bra sätt att presentera nya råvaror för barn är att pankopanera dem.
Pankosmulor, små flisor av ett specialbakat bröd, hittar du ofta på asiatiska hyllan i vanliga affärer men bättre och billigare finns i asiatiska butiker.