Du behöver
- 0.25 pkt jäst
 - 1 msk olja
 - 1 tsk salt
 - 0.5 tsk socker
 - 2.5 dl kallt vatten
 - 0.5 dl vetekli eller vetegroddar
 - vetemjöl eller rågsikt
 - vatten till pensling
 - sesamfrö
 
Gör så här
1
                Smula jästen i en degbunke och rör den slät med olja, salt, socker och vattnet. Tillsätt vetekli och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
            
2
                Dela degen i åtta lika stora bitar och forma dem till runda bullar.
            
3
4
                Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i kylen över natten. Ta fram de kalljästa frallorna ur kylen. Pensla dem med vatten och strö över sesamfrö. Grädda frallorna i mitten av ugnen tills de blivit gyllenbruna. Det tar 10-12 minuter i 250 graders ugnsvärme. Låt svalna under bakduk.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







