Du behöver

  • 8 skiva lantbröd rostat
  • 1.5 dl ranch dressing eller Felix Salladsdressing
  • 0.5 st isbergssallad finstrimlat
  • 20 skiva kalkonbröst rökt
  • 8 skiva emmentalerost
  • 1 st avokado i skivor med citron
  • 2 st bifftomat i skivor
  • 0.5 st rödlök skivad
  • salt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
1. Bred salladsdressing över fyra brödskivor.

2
2. Fördela salladsstrimlor, kalkonbröst, ost, avokado, tomatskivor och rödlök över.

3
3. Salta och peppra. Lägg på resten av brödskivorna och tryck till.

4
4. Dela smörgåsarna rakt över. Sätt gärna en tandpetare i så de håller ihop.


Kommentar:
Detta är ett av de recept som Annelie Wayman bjöd på i Hemma bäst nr 8/2001.