Du behöver

  • 110 g pistaschmandel
  • 5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl standardmjölk
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 st äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Skala och finhacka mandeln. Häll hälften av vispgrädden och all mjölk i en kastrull. Värm den, men ta den från värmen precis innan den kokar upp. Vispa socker och ägg pösigt. Häll 3 msk av den varma gräddmjölken i äggsmeten. Rör om. Häll ner äggsmeten i gräddmjölken under omrörning. Vänd ner mandeln. Rör hela tiden. Smeten får inte koka. Kyl ner kastrullen i kallt vatten. Tillsätt resterande grädde samt vaniljsocker när smeten kallnat. Kör den i glassmaskin eller frys in den i en täckt form. Gärna över natten.


Kommentar:
Se länkarna för fler glassiga recept!