Du behöver
- 2 dl rabarbersaft ospädd fläder- och
- 4 st äggulor
- 2 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- citron rivet skal av 1
- 1 msk pressad citronsaft
- mynta till garnering
Sås:
1.5 l jordgubbar
socker efter smak
pressad apelsinsaft
Gör så här
Blanda saften i en kastrull med äggulor och socker. Sjud sakta under kraftig vispning tills krämen tjocknar – den får inte koka. Ta kastrullen av värmen och vispa krämen då och då tills den är kall. Vispa grädden. Blanda ned citronskal och saft i äggsmeten och vänd ned grädden. Pensla portionsformar tunt med olja. Skölj dem med kallt vatten och fördela parfaiten. Täck formarna med plastfilm, ställ dem i frysen tills de stelnat. Ta undan några jordgubbar till garnering och skiva dem. Mixa resten till fin puré, smaka av med socker, späd med lite pressad apelsin till lagom konsistens. Fördela såsen på tallrikar. Doppa formarnas undersida i hett vatten och vänd upp dem på tallriken före serveringen. Garnera med jordgubbar och myntablad.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Här använder vi fläder- och rabarbersaften till en utsökt dessert.
Flera härliga fläder- och jordgubbsrecept hitter du under länkarna.