Du behöver
- 1 msk smör eller margarin
- 0.5 dl havrekli
- 200 g rabarber
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 75 g smör eller margarin
- 1.5 dl mjölk
- 1 dl grahamsmjöl
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl solrosfrön
Gör så här
Börja med att smörja och bröa, med havrekli, en rund form ca 11/2 liter. Ansa och skär rabarbern i bitar. Vispa ägg och socker till en porös smet. Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken. Låt koka upp. Blanda de båda mjölsorterna med bakpulvret. Häll den varma vätskan i äggpöset och rör i mjölblandningen. Blanda i rabarberbitar och solrosfrön. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 45-50 minuter. Täck kakan mot slutet om den börjar bli mörk. Lossa kakan från formen och vänd den upp på ett galler. Låt kakan svalna under formen och skär sedan i tårtbitar.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.