Du behöver

  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 dl havrekli
  • 200 g rabarber
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl solrosfrön

Gör så här

Börja med att smörja och bröa, med havrekli, en rund form ca 11/2 liter. Ansa och skär rabarbern i bitar. Vispa ägg och socker till en porös smet. Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken. Låt koka upp. Blanda de båda mjölsorterna med bakpulvret. Häll den varma vätskan i äggpöset och rör i mjölblandningen. Blanda i rabarberbitar och solrosfrön. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 45-50 minuter. Täck kakan mot slutet om den börjar bli mörk. Lossa kakan från formen och vänd den upp på ett galler. Låt kakan svalna under formen och skär sedan i tårtbitar.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.