Du behöver
- Smet:
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 50 g smält smör
- Fyllning:
- 150 g kokosmassa (Odense)
- 50 g smält smör
- 1 tsk kanel
- 1 msk apelsinmarmelad
- 2 äggulor
- Garnering:
- 1 granatäpple eller 12 jordgubbar
Gör så här
1
Rör samman ägg, mjöl, mjölk och margarin till en slät smet. Låt den svälla 15 minuter.
2
Grädda stora, tunna pannkakor. Rör samman kokosmassan med smör, kanel, marmelad och äggulor. Lägg en klick av fyllningen på varje pannkaka. Vik dem dubbla.
3
Värm varje pannkaka ett ögonblick på båda sidor i het pannkakslagg och vik ytterligare en gång. Kan annars ljummas i mikrougn. Knyt om pannkakorna med en apelsinskalsremsa om så önskas. Lägg på tallrik och garnera med granatäppelkärnor och hackat apelsinskal. Eller servera med jordgubbar.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Ett rätt inspirerad från Medelhavets svalka och Saharas hetta.