Du behöver

  • Smet:
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 50 g smält smör
  • Fyllning:
  • 150 g kokosmassa (Odense)
  • 50 g smält smör
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk apelsinmarmelad
  • 2 äggulor
  • Garnering:
  • 1 granatäpple eller 12 jordgubbar

Gör så här

1
Rör samman ägg, mjöl, mjölk och margarin till en slät smet. Låt den svälla 15 minuter.

2
Grädda stora, tunna pannkakor. Rör samman kokosmassan med smör, kanel, marmelad och äggulor. Lägg en klick av fyllningen på varje pannkaka. Vik dem dubbla.

3
Värm varje pannkaka ett ögonblick på båda sidor i het pannkakslagg och vik ytterligare en gång. Kan annars ljummas i mikrougn. Knyt om pannkakorna med en apelsinskalsremsa om så önskas. Lägg på tallrik och garnera med granatäppelkärnor och hackat apelsinskal. Eller servera med jordgubbar.


Kommentar:
Ett rätt inspirerad från Medelhavets svalka och Saharas hetta.

Portioner
12 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows