Du behöver
- Smet:
- 2 Àgg
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 50 g smÀlt smör
- Fyllning:
- 150 g kokosmassa (Odense)
- 50 g smÀlt smör
- 1 tsk kanel
- 1 msk apelsinmarmelad
- 2 Àggulor
- Garnering:
- 1 granatÀpple eller 12 jordgubbar
Gör sÄ hÀr
1
Rör samman Àgg, mjöl, mjölk och margarin till en slÀt smet. LÄt den svÀlla 15 minuter.
2
GrÀdda stora, tunna pannkakor. Rör samman kokosmassan med smör, kanel, marmelad och Àggulor. LÀgg en klick av fyllningen pÄ varje pannkaka. Vik dem dubbla.
3
VÀrm varje pannkaka ett ögonblick pÄ bÄda sidor i het pannkakslagg och vik ytterligare en gÄng. Kan annars ljummas i mikrougn. Knyt om pannkakorna med en apelsinskalsremsa om sÄ önskas. LÀgg pÄ tallrik och garnera med granatÀppelkÀrnor och hackat apelsinskal. Eller servera med jordgubbar.
Ett rÀtt inspirerad frÄn Medelhavets svalka och Saharas hetta.