Du behöver

  • Smet:
  • 2 Ă€gg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 50 g smĂ€lt smör
  • Fyllning:
  • 150 g kokosmassa (Odense)
  • 50 g smĂ€lt smör
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk apelsinmarmelad
  • 2 Ă€ggulor
  • Garnering:
  • 1 granatĂ€pple eller 12 jordgubbar

Gör sÄ hÀr

1
Rör samman Àgg, mjöl, mjölk och margarin till en slÀt smet. LÄt den svÀlla 15 minuter.

2
GrÀdda stora, tunna pannkakor. Rör samman kokosmassan med smör, kanel, marmelad och Àggulor. LÀgg en klick av fyllningen pÄ varje pannkaka. Vik dem dubbla.

3
VÀrm varje pannkaka ett ögonblick pÄ bÄda sidor i het pannkakslagg och vik ytterligare en gÄng. Kan annars ljummas i mikrougn. Knyt om pannkakorna med en apelsinskalsremsa om sÄ önskas. LÀgg pÄ tallrik och garnera med granatÀppelkÀrnor och hackat apelsinskal. Eller servera med jordgubbar.


Kommentar:
Ett rÀtt inspirerad frÄn Medelhavets svalka och Saharas hetta.