Du behöver

Pastadeg:

0.5 l durumvete
3 st Àgg
2 msk tomatpuré
olivolja
salt
vatten ev.

Fyllning:

2 st mozzarellaostar Ă  125 g
6 skiva kokt skinka
50 g ricottaost
olivolja
salt och peppar

TomatsÄs:

salvia (se lÀnk)

Gör sÄ hÀr

Arbeta ihop och knĂ„da degen tills den blir smidig, elastisk och hĂ„rd. LĂ„t den vila i folie i 30 minuter. Kör ingredienserna till fyllningen i mixer eller matberedare. Kavla ut degen tunt genom pastamaskinen. SkĂ€r ut kvadrater, med cirka 8 cm sida, med en “pizzaslicer” eller degsporre. Klicka eller spritsa en knapp matsked av fyllningen pĂ„ varje fyrkant. StĂ€ng genom att vika flikarna mot varandra och bilda en “lilja”. Var noga med att sluta till knytena ordentligt sĂ„ att inget vatten kommer in vid kokningen. Koka dem i lĂ€ttsaltat vatten i 3-5 minuter. Servera med tomatsĂ„sen och fĂ€rskriven parmesan.