Du behöver

  • 400 g bläckfiskpasta torr eller färsk
  • 4 st tonfiskkotletter eller marulk

Tomatsås:

koriander (se länk)

Garnering:

1 st rödlök liten
färsk koriander
svartpeppar färskmalen
olivolja
svartpeppar

Gör så här

Gör grundreceptet på tomatsås och smaksätt med färsk koriander. Smaka av och ta av från spisen. Koka pastan i en stor kastrull med vatten och havssalt. Några minuter för den färska eller enligt anvisningen på förpackningen för den torkade. Smaka dock av ett par minuter innan tiden gått ut och gör en egen bedömning av hur mycket “al dente” du vill ha pastan, det vill säga hur mycket tuggmotstånd. Blanda ner pastan i tomatsåsen direkt i kastrullen. Grilla fiskkotletterna och skär dem tvärsöver i centimetertjocka skivor. Fördela dem över pastan direkt före servering. Finhacka rödlöken och strö den över pastan tillsammans med lite färsk koriander. Avsluta gärna med några droppar olivolja och färskmalen svartpeppar.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows