Du behöver

  • 7 dl cornflakes
  • 4 dl havregryn
  • 1.5 dl havrekli
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl hasselnötter grovhackade
  • 1 dl pecannötter eller valnötter
  • 1 st frukt tärnad
  • 1 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl lönnsirap
  • honung eller 1 dl flytande + 1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Tillsätt lönnsirap i en tunn stråle medan du rör ordentligt. Bred ut hälften av blandningen i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Rör då och då. Rosta den andra hälften och låt müslin svalna innan du häller upp den i en fin glasburk med lock.


Kommentar:
Tips! Passa på och njut en skål kall fil med varm müsli innan den svalnat helt. Mums! Den är också god att toppa fruktsallad eller desserter med.