Du behöver

  • 3 st apelsiner stora
  • 4 st Ă€ggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrĂ€dde eller mellangrĂ€dde

Garnering:

apelsinskal ciselerade

Gör sÄ hÀr

Skölj och tvÀtta apelsinerna noga. Riv skalet av en apelsin. Pressa alla apelsinerna. Det ska bli cirka 2 dl saft. Vispa samman rivet skal, Àggulor, socker, 1 dl grÀdde och apelsinsaften i en kastrull. Sjud pÄ svag vÀrme under vispning tills blandningen tjocknar. LÄt kallna. Vispa resterande grÀdde (1 1/2 dl) och vÀnd ner den i krÀmen. Frys in i en avlÄng sockerkaksform i cirka 3 timmar. TÀck med folie eller plastfilm. Ta upp, skÀr i skivor eller gör kulor. Garnera med apelsinskal.


Kommentar:
Citrusfrukter har mÄnga anvÀndningsomrÄden. Prova att laga vÄra smarriga desserter och goda marinader och inlÀggningar! Se lÀnkarna för fler recept.