Du behöver

  • 3 st apelsiner stora
  • 4 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde eller mellangrädde

Garnering:

apelsinskal ciselerade

Gör så här

Skölj och tvätta apelsinerna noga. Riv skalet av en apelsin. Pressa alla apelsinerna. Det ska bli cirka 2 dl saft. Vispa samman rivet skal, äggulor, socker, 1 dl grädde och apelsinsaften i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills blandningen tjocknar. Låt kallna. Vispa resterande grädde (1 1/2 dl) och vänd ner den i krämen. Frys in i en avlång sockerkaksform i cirka 3 timmar. Täck med folie eller plastfilm. Ta upp, skär i skivor eller gör kulor. Garnera med apelsinskal.


Kommentar:
Citrusfrukter har många användningsområden. Prova att laga våra smarriga desserter och goda marinader och inläggningar! Se länkarna för fler recept.