Du behöver
- 0.75 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 3 st gelatinblad
- 3 st äggulor
- 250 g mascarponeost
- 2 dl morotsjuice (gärna Friggs morotsjuice med apelsin)
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
1
Koka en sockerlag på vatten och socker. Låt svalna.
2
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa äggulor och sockerlag med elvisp i vattenbad på spisen. Vispa tills smeten känns varm och krämig.
3
Rör mascarponeosten lite i taget med morotsjuicen. Plocka upp gelatinbladen och smält dem. Blanda alla ingredienser med den vispade grädden. Fördela smeten i portionsformar. Ställ dem i frysen.
4
Ta ut de frysta mousserna. Doppa formarna hastigt i hett vatten och lossa dem med kniv. Stjälp upp på fat och dekorera eventuellt med morotsjuice och blad av citronmeliss.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Receptet är av konditor Maggan Eriksson Åslin. Se länkarna för fler fruktiga desserter av Maggan.