Du behöver

  • 0.75 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 st gelatinblad
  • 3 st äggulor
  • 250 g mascarponeost
  • 2 dl morotsjuice (gärna Friggs morotsjuice med apelsin)
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

1
Koka en sockerlag på vatten och socker. Låt svalna.

2
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa äggulor och sockerlag med elvisp i vattenbad på spisen. Vispa tills smeten känns varm och krämig.

3
Rör mascarponeosten lite i taget med morotsjuicen. Plocka upp gelatinbladen och smält dem. Blanda alla ingredienser med den vispade grädden. Fördela smeten i portionsformar. Ställ dem i frysen.

4
Ta ut de frysta mousserna. Doppa formarna hastigt i hett vatten och lossa dem med kniv. Stjälp upp på fat och dekorera eventuellt med morotsjuice och blad av citronmeliss.


Kommentar:
Receptet är av konditor Maggan Eriksson Åslin. Se länkarna för fler fruktiga desserter av Maggan.

Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows