Du behöver
- 0.75 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 3 st gelatinblad
- 3 st äggulor
- 250 g mascarponeost
- 2 dl morotsjuice (gärna Friggs morotsjuice med apelsin)
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
1
Koka en sockerlag på vatten och socker. Låt svalna.
2
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa äggulor och sockerlag med elvisp i vattenbad på spisen. Vispa tills smeten känns varm och krämig.
3
Rör mascarponeosten lite i taget med morotsjuicen. Plocka upp gelatinbladen och smält dem. Blanda alla ingredienser med den vispade grädden. Fördela smeten i portionsformar. Ställ dem i frysen.
4
Ta ut de frysta mousserna. Doppa formarna hastigt i hett vatten och lossa dem med kniv. Stjälp upp på fat och dekorera eventuellt med morotsjuice och blad av citronmeliss.
Receptet är av konditor Maggan Eriksson Åslin. Se länkarna för fler fruktiga desserter av Maggan.