Du behöver
- 0.75 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 3 st gelatinblad
- 3 st Àggulor
- 250 g mascarponeost
- 2 dl morotsjuice (gÀrna Friggs morotsjuice med apelsin)
- 2 dl vispgrÀdde
Gör sÄ hÀr
1
Koka en sockerlag pÄ vatten och socker. LÄt svalna.
2
LÀgg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa Àggulor och sockerlag med elvisp i vattenbad pÄ spisen. Vispa tills smeten kÀnns varm och krÀmig.
3
Rör mascarponeosten lite i taget med morotsjuicen. Plocka upp gelatinbladen och smÀlt dem. Blanda alla ingredienser med den vispade grÀdden. Fördela smeten i portionsformar. StÀll dem i frysen.
4
Ta ut de frysta mousserna. Doppa formarna hastigt i hett vatten och lossa dem med kniv. StjÀlp upp pÄ fat och dekorera eventuellt med morotsjuice och blad av citronmeliss.
Receptet Àr av konditor Maggan Eriksson à slin. Se lÀnkarna för fler fruktiga desserter av Maggan.