Du behöver

  • 0.75 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 st gelatinblad
  • 3 st Ă€ggulor
  • 250 g mascarponeost
  • 2 dl morotsjuice (gĂ€rna Friggs morotsjuice med apelsin)
  • 2 dl vispgrĂ€dde

Gör sÄ hÀr

1
Koka en sockerlag pÄ vatten och socker. LÄt svalna.

2
LÀgg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa Àggulor och sockerlag med elvisp i vattenbad pÄ spisen. Vispa tills smeten kÀnns varm och krÀmig.

3
Rör mascarponeosten lite i taget med morotsjuicen. Plocka upp gelatinbladen och smÀlt dem. Blanda alla ingredienser med den vispade grÀdden. Fördela smeten i portionsformar. StÀll dem i frysen.

4
Ta ut de frysta mousserna. Doppa formarna hastigt i hett vatten och lossa dem med kniv. StjÀlp upp pÄ fat och dekorera eventuellt med morotsjuice och blad av citronmeliss.


Kommentar:
Receptet Ă€r av konditor Maggan Eriksson Åslin. Se lĂ€nkarna för fler fruktiga desserter av Maggan.