Du behöver

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 3 st ägg
  • 2 msk espressokaffe svalnat
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar och mikra den i djup tallrik på full effekt 60 + 15 (+15 ) sekunder, rör om ordentligt emellan sekundsatserna, låt sedan svalna lite. Skilj äggulorna från vitorna. Vitorna vispas i rymlig skål med fettfria redskap till stadigt skum. Äggulorna blandas i chokladen tillsammans med kaffet. Vispa slutligen grädden stadig.

2
Vänd ner först chokladsmeten och sedan vispgrädden i äggvitan med hjälp av en degskrapa. Ju mer man vänder smeten jämn, i stället för att röra, desto luftigare blir den. Smeten måste inte vara helt homogen. Fördela smeten i mockakoppar eller varför inte i äggkoppar, då blir det ännu flera portioner! Kan stå svalt, täckt över natten.